گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۱۲ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۸۲ مورد

گزارشی از اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان توسط متخصص تغذیه و هیات علمی دانشگاه

یكشنبه ١٣ خرداد ١٣٩٧ ساعت ١٠:١ ق.ظ   ( بازدید : 405 نفر )


گزارشی از اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان توسط متخصص تغذیه و هیات علمی دانشگاه
ماه پر خیر و برکت رمضان ماه بندگی پروردگار است و روزه داری در این ماه علاوه بر تاثیرات معنوی و روحی اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی در سلامت افراد دارد.به منظور رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان گفتگوی ویژه ای با دکتر دعایی متخصص تغذیه و هیات علمی دانشگاه انجام شده اس

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ,دکتر دعایی در این خصوص اظهار کرد,روزه داری می تواند تاثیرات مفید زیادی برای سلامتی ما داشته باشد، به شرطی که برخی نکات مهم تغذیه ای را رعایت نماییم. با توجه به اینکه در ماه رمضان یک وعده غذائی حذف می شود، با مصرف متعادل مواد غذائی ، بدن فرصت سوزاندن چربیهای اضافه را پیدا می کند و وضعیت تناسب اندام افراد بهبود می یابد. البته این در صورتی است که فرد در وعده های سحری و افطاری به اندازه یک وعده غذای عادی مصرف نماید و در خوردن غذا افراط نکند. دعایی تاکید داشت که در هنگام افطار بایستی از مواد غذایی استفاده شود که به طور ناگهانی به دستگاه گوارش فشار وارد نشود.در افطار باید مقدار غذا را تدریجا اضافه کنیم و ازمواد غذایی رقیق شروع کرده و به غلیظ برسیم.همچنین باید غذا را به خوبی و به آهستگی بجویم.وی بیان داشت که غذای سحر و افطار نباید پر حجم و پرکالری باشد و حتی الامکان از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود. مصرف میوه ها و سبزی ها بدلیل محتوای بالای فیبر و ریز مغذی ها توصیه می شود

دعایی افزود: از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان های سبوس دار وغلات کامل در وعده های سحری استفاده کنید؛ زیرا این نوع کربوهیدرات ها بتدریج هضم و جذب شده و انرژی مورد نیاز را در طول روز آزاد می کنند

این متخصص تغذیه, حذف وعدۀ سحری, را باعث ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن دانست که باعث بوی بد دهان، سردرد، دردهای عضلانی، سوزش سردل، بی خوابی و عصبانیت می شود.در ادامه افزود که خوردن آب زیاد به همراه غذا باعث رقیق شدن شیره معده و آنژیم های دستگاه گوارش و اختلال در هضم و جذب مواد غذایی شده و درد شکم و نفخ را در پی خواهد داشت.همچنین توصیه اکید بر عدم مصرف چای زیاد در وعده سحری می باشد زیرا چای محرک دفع ادرار است و سبب تحریک تشنگی میشود

منبع : معاونت درمان دانشگاه چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان




رتبه بندی شما به مطلب فوق:



دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.

مجموعه پیامهای بهداشتی

سخن بزرگان

امام علی (ع) :برای ترقی و پیشرفت هیچ روشی بهتر از تحقیق و پژوهش نیست .

مطالب پر بازدید

ساعت

اوقات شرعی