نشانه هایی متفاوت درباره ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی
متخصص قلب و عروق و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه علائم ثابت، مشخص و یکسانی برای بیماران قلبی وجود ندارد، اعلام کرد: نشانه ها و علائم بیماری قلبی می تواند در افراد مختلف، تظاهرهای متفاوتی داشته باشد.
دکتر لیلا حسینی، در گفت و گو با وبدا؛ افزود: افراد با سن بالا یا دارای دیابت و بانوان ممکن است تظاهرات متفاوت تری از سایر افراد داشته باشند و علائم آن ها متفاوت از درد قفسه سینه باشد.
فلوشیپ اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، تاکید بر اینکه وقتی کسی دچار درد قفسه سینه می شود به ویژه اگر از حد خفیف بالاتر باشد باید در اولین وقت به بیمارستان مراجعه و از دیافت مشاوره های تلفنی که موجب تاخیر در رسیدن به بیمارستان می شود، پرهیز کند، خاطرنشان کرد: اگر فردی دچار علائم درد قفسه سینه، نفس تنگی که تاکنون تجربه نکرده و یا به تازگی متوجه شده در حالت فعالیت زودتر خسته و یا دچار نفس تنگی می شود باید در سریع ترین زمان به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه کند زیرا این موارد از علائم بیماری قلبی هستند.
دکتر حسینی، بیان کرد: و حتی ممکن است درد در سمت چپ قفسه سینه نباشد و فرد درد را در وسط قفسه سینه و یا ندرتا در سمت راست و یا تمام قفسه سینه احساس و تجربه کند و باید به این دردها نیز به عنوان علائم بیماری قلبی توجه کرد.
متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه بیماری های قلبی عروقی از شایع ترین علل مرگ و میر در دنیاست و با توجه به صنعتی شدن شهرها عوامل و فاکتورهای خطر بیشتری به زندگی ها اضافه شده است، عنوان کرد: ماشینی شدن زندگی، موجب کاهش تحرک و فعالیت بدنی، افزایش مصرف فست فودها و تغییر شیوه زندگی و در نهایت موجب ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در سنین پایین شده است.
دکتر لیلا حسینی، ادامه داد: دو نوع فاکتور قایل تغییر و غیرقابل تغییر در بروز و ابتلا به بیماری های قلبی دخیل هستند که سن، سابقه خانوادگی زنتیک و ... از عوامل غیر قابل تغییر و سبک زندگی، کنترل بیماری های زمینه ای نیز از عوامل متغیر و قابل کنترل هستند که اگر تعدیل یا کاهش یافته و به درستی کنترل و مدیریت شوند، کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به دنبال خواهند داشت.
وی با اشاره به ریزفاکتورهای مهم دخیل در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، عنوان کرد: اولین ریز فاکتور فشار خون است که متاسفانه ابتلا به آن در حال افزایش است و چون کنترل و درمان فشار خون به درستی انجام نمی شود موجب ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود این موضوع درباره قند خون نیز صادق است در حالی که کنترل موثر این دو ریز فاکتور می تواند از بروز بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: اما متاسفانه بی توجهی و عدم درمان بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون و عدم اصلاح سبک زندگی موجب رخ دادن حمله قلبی برای افراد مستعد شده است.
وی با یادآوری اینکه اچنانچه دارای درد همراه با تعریق هستید، بدون از دست دادن زمان به بیمارستان یا مراکز درمانی مراجعه کنید، گفت: به کسانی که دارای سابقه درد یا دچار بیماریهای قلبی هستند، توصیه می شود قبل از رفتن به بیمارستان از قرص های زیر زبانی «نیتروگلیسیرین» برای کاهش درد استفاده کنند.
وی با بیان اینکه در مراکز درمانی با توجه به شرایط بیمار درمان موثر انجام می شود، تاکید کرد: اما توصیه ما پیشگیری از این بیماری است، پی بهتر است با داشتن رژیم و فعالیت بدنی مناسب، کاهش استرس، کنترل فشار خون و دیابت از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کنید.