parcham مهار تورم، رشد تولید
  • 1401/12/16 - 21:19
  • - تعداد بازدید: 82
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZWH2

پاسخ به چند سوال درباره دوره های آمادگی برای زایمان

سرپرست اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به چند سوال درباره دوره ها آمادگی برای زایمان پاسخ داد.

« زهرا مویدی» در گفت و گو با وبدا و در پاسخ به این سوال که چه مادرانی می توانند در این دوره های شرکت کنند، گفت: تمامی زنان باردار صرف نظر از سن، سواد، نخست زا یا چند زا بودن، سابقه قبلی زایمان طبیعی یا سزارین قبلی می توانند در کلاس ها شرکت کنند. مشروط بر اینکه مراقبت های دوران بارداری را انجام دهند و ممنوعیتی از نظر متخصص زنان یا مامای مراقبت کننده وی برای حضور در کلاس نداشته باشند. مادران باید گواهی معرفی به کلاس ها را از فرد مراقبت کننده (ماما، پزشک، متخصص زنان) دریافت کنند و به مدرس کلاس تحویل دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا مادران می توانند با خود همراه داشته باشند نیز بیان کرد: در جلسات آموزشی، مادر می تواند یک نفر را به عنوان همراه انتخاب کند. همراه فردی است که مادر انتخاب می کند تا در تمام مراحل زایمان در کنار وی باشد، همراه می تواند یک فرد به انتخاب مادر، همسر یا یک مامای همراه باشد.

وی افزود: همراه ترجیحا یک فرد ثابت باشد و در کلاس های آمادگی دوران بارداری شرکت کند تا بتواند گواهی حضور همراه در کلاس را دریافت کند، همچنین همراه باید راز دار، امین و ترجیحا باسواد باشد و مادر با وی احساس امنیت کند.

وی با بیان اینکه قبل از انتخاب همسر به عنوان همراه برای حضور وی در بیمارستان، مادر باید بیمارستان خود را انتخاب کند و از اجازه حضور همسر در بیمارستان مطمئن شود.

هدف از برگزاری این دوره ها چیست؟ مویدی این سوال را اینگونه پاسخ داد که در پایان این دوره مادر باید بتواند تغییرات آناتومی و فیزیولوژیک خود در بارداری را توضیح دهد و از مراقبت های ضروری دوران بارداری و مراقبت های بهداشتی را به خوبی آگاهی داشته باشد.

وی ادامه داد: در پایان این دوره مادران باید بتوانند تمرینات کششی لازم را انجام دهند و نحوه درست خوابیدن، نشستن، راه رفتن، روش صحیح تنفس شکمی و ... را بداند و انجام دهد.

وی از ضروت های برگزاری این دوره برای مادران باردار گفت و افزود: بارداری و زایمان یک فرآیند طبیعی و فیزیولوژیک است، ولی با توجه به تغییراتی که در ساختار جسمی و روانی مادر رخ می دهد باید تحت حمایت قرار گیرد. اگر مادر حمایت نشود، این تغییرات می تواند اثر نامطلوب بر روی جنین و مادر داشته باشند.

وی با بیان اینکه تجربه یک مادر از دوران بارداری و تولد فرزندش دارای اهمیت بسیاری است، عنوان کرد: عدم آگاهی و ترس ناشناخته های دوران بارداری موجب ایجاد اضطراب در مادران می شود که با افزایش ترشح هورمون های استرس، احتمال زایمان زودرس، عدم پیشرفت زایمان، تولد نوزاد کم وزن، هیپوکسی جنین بیشتر می شود.

وی یادآوری کرد: توانمندسازی مادران باردار و خانواده های آن ها با فراهم کردن شرایط برگزاری کلاس های آمادگی دوران بارداری می تواند راه حل مناسبی برای این معضل باشد.

مویدی خاطرنشان کرد: بیمارستان های دارای بلوک زایمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، آمادگی لازم برای پذیرش مادران جهت شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان را دارند.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47706
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید