تغذیه ای برای مبتلایان به ایدز
تغذیه خوب شامل انتخاب صحیح مواد غذایی و حفظ الگوی غذایی سالم است که باعث حفظ سلامت کلی فرد شده و به سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک میکند.

تغذیه مناسب به مبتلایان به HIVبرای داشتن وزن مناسب و جذب داروهای HIVتجویز شده کمک میکند.
اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به HIVیکسان است این بیماران باید روزانه مواد غذایی همه پنج گروه غذایی(میوهها، سبزیها، غلات سبوسدار، منابع غذایی پروتئینی، شیر و لبنیات کمچرب) را با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنند.
رژیم غذایی آنها حاوی غذاهای کمچرب (به ویژه مقدار کم چربیهای اشباعشده)، کمسدیم (نمک)، بدون قند و شکر افزوده باشد.
آلودگی غذا و آب به وسیله میکروبهای بیماریزا باعث ایجاد بیماریهای ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی میشود. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این بیماریها حتما باید به ایمنی مواد غذایی در مراحل انتخاب، آمادهسازی، تهیه و نگهداری مواد غذایی توجه داشت.
بیماریهای ناشی از غذا در مبتلایان به ایدز، جدیتر و شدیدتر از افراد سالم بروز می کند. بنابراین رعایت دستورالعملهای مربوط به ایمنی مواد غذایی در این افراد بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به این دسته از بیماریها میشود.
1-مبتلایان به ایدز از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند.
تخم مرغ خام یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام
مرغ، گوشت و غذاهای دریایی خام یا نیمپز
شیر یا لبنیات و آبمیوههای غیرپاستوریزه
2- برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی از چهار اصل اساسی زیر پیروی کنند.
تمیز کردن: پیش از تهیه غذا دستها، وسایل آشپزی و سطوحی که مواد غذایی روی آن آماده میشود، شسته و تمیز شود.
جدا کردن: برای جلوگیری از پخش میکروبها از یک ماده غذایی به سایر مواد غذایی باید آنها را از یکدیگر جدا کرد. به عنوان مثال گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغها باید از غذاهایی که آماده خوردن هستند نظیر میوهها، سبزیها و نان جدا نگهداری شوند.
پختن کامل: برای اطمینان از دمای ایمن پخت از دماسنج مواد غذایی استفاده شود.
سرد کردن : گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی یا سایر غذاهایی که احتمال دارد تا زمان پخت فاسد شوند حتما در یخچال نگهداری شود یا در فریزر منجمد شوند.