خوراکی هایی برای فصل سرد
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در فصول سرد سال امکان ابتلا به عفونت های تنفسی افزایش پیدا می کند، بر ضرورت مصرف آنتی اکسیدان کافی به منظور تقویت ایمنی بدن در مقابل ویروس ها و باکتری ها تاکید کرد.
زهره اسدی در گفتوگو با وبدا؛ بابیان اینکه نیاز است که در فصول سر سال مصرف آنتیاکسیدانها را افزایش داد، افزود: در این فصول احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی بالاست بنابراین نیاز است که ایمنی و مقاومت بدن را در مقابل ویروسها و باکتریها بالا برد.
وی با اشاره به اینکه میوهها، سبزیها، گروه نان و غلات و سایر گروههای اصلی مواد غذایی آنتیاکسیدان موردنیاز بدن را تأمین میکنند، افزود: مواد غذایی سرشار از ویتامین A و پیش سازهای آن، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین D آنتیاکسیدانها قوی هستند که مصرف روزانه آن توصیه میشود.
وی اظهار کرد: میوههای زرد و قرمز همچون خرمالو و سبزیهایی مثل کدوحلوایی که در این فصل بهوفور در دسترس هستند، پیش سازهای ویتامین A موردنیاز بدن را تأمین میکنند. انواع فلفل شیرین، فلفل سبز و فلفل دلمهای بهصورت خام سرشار از ویتامین C هستند.
اسدی با تأکید بر لزوم مصرف سبزیها سبزرنگ همچون سبزیخوردن، کاهو و اسفناج به علت افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونتهای تنفسی، تصریح کرد: ویتامین E موجود در دانههای روغنی و روغنهای سالم همچون روغن ذرت و زیتون، آنتیاکسیدانهایی هستند که نقش بسزایی در خنثی کردن مواد اکسیداتیو موجود در بدن دارند.
وی بابیان اینکه مصرف مغزهایی مثل گردو و دانههای روغنی مثل بزرگ که حاوی اسیدهای چرب امگا-3 هستند، خاصیت ضدالتهابی دارند و مصرف آن برای افراد مبتلابه عفونتهای تنفسی نیز مفید است، ادامه داد: ماهیهای همچون قزلآلا و کیلکا به علت دسترسی و قیمت ارزانتر، منبع مناسبی برای تأمین امگا-3 و ویتامین D محسوب میشوند. همچنین برگ تازه خرفه نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 است.
وی عنوان کرد: مصرف روزانه دو تا سه واحد لبنیات، یک لیوان شیر، یک لیوان ماست، دو لیوان دوغ یا 45 گرم پنیر در روز توصیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: نانهای سبوسدار بارنگ تیره، انواع مغزها، دانهها، گوشتها و آبزیان مقدار حاوی روی هستند و مصرف آنها توصیه میشود.