parcham مهار تورم، رشد تولید
  • 1401/03/18 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 29
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZtF2

توجه به مامایی، سرمایه‌گذاری برای داشتن جامعه‌ای سالم است

نماینده مردم ۵شهرستان خراسان شمالی و نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه گذاری و توجه به مامایی، سرمایه‌گذاری برای سلامت فرزند و داشتن جامعه‌ای سالم و با نشاط است.

به گزارش وب‌دا، دکتر سیدمحمد پاکمهر روز سه‌شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ در اولین جشنواره هنر در مامایی از ضرورت سرمایه گذاری در مامایی برای داشتن فرزندان و جامعه سالم سخن گفت و افزود: مراقبت های قبل، حین و بعد از زایمان از نیازها و ضرورت های تولد فرزندان سالم است که توسط این بخش از کادر درمان انجام می شود.

وی اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته 63 درصد کادر درمان را ماماها شامل می شوند اما این رقم در کشور ما با نیازهای این بخش همخوانی ندارد، در حالی که حضور قوی و پررنگ ماماها با انجام مراقبت های یادشده موجب کاهش مرگ و میر کودکان و کاهش هزینه ها می شود.

نماینده مردم 5 شهرستان استان در مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد: هزینه های تولد فرزند ناقص 3 تا 4 برابر فرزند سالم است و فشارهای روانی بسیاری نیز برای والدین به دنبال دارد، با این حال آمار قابل تاملی فرزند ناقص در کشور متولد می شود و جلوگیری از آن دوباره نقش موثر ماماها و مراقبت های بارداری را یادآوری می کند. 

وی افزود: اگر خواهان تقویت فرزندآوری و جوانی جمعیت و اجرای سیاست های کلان نظام در این بخش هستیم باید به بحت مامایی در کلان و استان به طور ویژه توجه شود. 

وی با بیان این که بنا به ضرورت قانونی جوانی جمعیت با شتاب در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، ابراز کرد: اگر این قانون با شتاب تصویب شده بیانگر اهمیت سیاست جمعیتی کنونی است که از اهداف جشنواره برگزار شده نیز هست.

وی به شرایط نامناسب جمعیتی کشور نیز اشاره و اعلام کرد: با سیاه چاله های جمعیتی در آینده مواجه هستیم اگر با بهره گیری از پنجره جمعیتی، شاخص جمعیت را افزایش ندهیم زیرا شاخص باروری از 6.5 درصد در سال 65 به 1.6 در حال حاضر رسیده است. 

وی ادامه داد: سالمندی جمعیت در گذشته زیر 10 درصد، اکنون بیش از 10 درصد و با ادامه روند کنونی رشد جمعیت، بیش از 30 درصد خواهد بود و نتیجه آن تعدد احداث خانه سالمندان، کاهش نیروهای مولد، کاهش درآمد خالص ملی و تبعات اقتصادی و اجتماعی خواهد بود. 

وی با بیان این که در 15 سال آینده، اگر ابزار تعالی جمعیت فراهم شود مشکلات برطرف می شود، بر استفاده از فرصت پنجره جمعیتی تاکید و عنوان کرد:  قوانین و نیازهای متناسب با آن مانند اعتبار دهی به خوابگاه های متاهلی و الزامات دیگر باید اجرایی و برطرف شود. 

وی در بخشی از سخنان خود از پیشنهاد برقراری فوق العاده ویژه در سال گذشته و تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال جاری خبر داد و گفت: برای اجرای آن و دریافت 4 رشته تخصصی 5 هزار میلیارد نیز در نظر گرفته شده است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47566
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید