parcham مهار تورم، رشد تولید
  • 1402/10/04 - 09:55
  • - تعداد بازدید: 86
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZPM2

اعتیاد در انتظار مصرف‌کنندگان پان پراگ

کارشناس مراکز mmt معاونت درمان با بیان اینکه ماده صنعتی و اعتیادآور پان پراگ ماده‌ای اعتیادآور است، عنوان کرد: این ماده از برگ درختچه پان است که به دلیل گران‌بها بودن برگ درخت، سودجویان و توزیع‌کنندگان از خاکستر و مواد تقلبی به‌جای برگ درخت استفاده می‌کنند.

به گزارش روابط‌عمومی معاونت درمانی؛ قلیچی با بیان اینکه موادی مشابه پان با نام‌های مختلف با نام‌ها و شکل‌های مختلف به فروش می‌رسد، افزود: این موارد عمدتاً حاوی ترکیبات تنباکو، آهک، آب، منتول، روغن، ادویه‌جات، طعم و بو دهنده‌ها است که با نام‌های مختلف اعم از BT، GL، JM و..... دیده می‌شوند.

وی با بیان اینکه به دلیل دسترسی آسان و مقبولیت اجتماعی بیشتر نسبت به سایر مواد اعتیادآور، نوجوانان از آن استفاده می‌کنند، افزود:  این استفاده آنان را مستعد به مصرف سایر مواد اعتیادآور می‌کند.

وی ادامه داد: این ماده تشکیل شده از تنباکو، آهک، خاکستر، ادویه‌های معطر، ساخارین، اسانس‌ها، افزودنی غیرمجاز است و مواد شیمیایی که ممکن است در پان پراگ استفاده شود (آرسنیک، کربنات، منیزیم، سرب) است که این مواد می‌توانند سلامت انسان را تحت‌تأثیر قرار دهند.

وی عوارض مصرف این مواد را بیان و اعلام کرد: افت تحصیلی  در موارد شدید، قرمزی ملتحمه چشم، بیرون انداختن مرتب آب دهان (تف کردن) که رنگ سبز دارد، بی‌قراری، خستگی، افزایش اشتها و سایر علایم شامل: حالت سبکی سر، افسردگی، اختلال خواب، افزایش تعریق، افزایش بزاق دهان، پرخاشگری، اضطراب، حالت شادی است.

این کارشناس به عوارض جسمانی مصرف پان هم اشاره و عنوان کرد: وابستگی، تغییر رنگ دندان‌ها، بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده مخاط دهان و لثه، لکوپلاکی، سرطان‌های حفره دهان و حنجره، عوارض قلبی عروقی، تغییرات فشارخون، سرطان روده بزرگ و بیماری کلیوی (به دلیل ساخارین موجود در آن)، نیکوتین موجود در تنباکو این مواد باعث زردی رنگ دندان‌ها و آسیب‌های جدی بر سلول‌های مغز می‌شود. سرطان دهان، حنجره، لثه، ایجاد عارضه در دستگاه تنفسی و قلب و عروق از دیگر عوارض آن است با مصرف این مواد، بزاق دهان افزایش می‌یابد و خروج مکرر آب دهان در مصرف‌کننده ایجاد می‌شود.

ناصری، سبکی سر، گیجی، شادی، کاذب و تشنگی، ایجاد دلبستگی و اعتیاد مهم‌ترین عارضه‌های روانی مصرف ذکر کرد.

وی به روش‌های پیشگیری هم اشاره و عنوان کرد: آگاه‌سازی جوانان نوجوانان درمورد خطرات و مضرات و آموزش به معلم و والدین درمورد نحوه برخورد بادانش آموزان مصرف‌کننده از روش‌های پیشگیری از مصرف این مواد است.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47927
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید