parcham مهار تورم، رشد تولید
  • 1399/12/20 - 01:37
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 9 دقیقه
  • /ZzW2

نسخه دکتر برای استان

وقتی با هوشیاری، تهدید به فرصت تبدیل و کارنامه ای باورنکردنی نصیب استان می شود
یک سال قبل خیلی از باورها این بود که اگر موج کرونا به استان برسد شاید یک فاجعه انسانی را رقم بزند اما اکنون پس از گذشت یک سال اگر چه پشت حریف(کووید 19) به خاک نرسیده ولی خراسان شمالی در قامت جدیدی ظاهر شده و توان درمانی خود را کاملاً تغییر داده است. امروز با آن روز قابل مقایسه نیست؛ وقتی دکتر «هاشمی» داشته های فعلی را با داشته های قبلی مقایسه می کند اعداد تغییرات زیادی را نشان می دهد و  قلم ام می خواهد بنویسد: کاش مردم می دانستند که مدیریت درمانی استان، علاوه بر جهاد و فداکاری شبانه روزی، چه امکانات مهم و کارسازی را برای استان سند زده و ردیف درمانی را چقدر تغییر داده است. البته دکتر «هاشمی» مفصل به زوایای این کارنامه پرداخت ولی قلم ام مجبور است با توجه به حوصله مخاطب، دیکته بنویسد. بالاخره بخوانید آن چه را که  شبیه یک معجزه است و مدیریت فرزندانتان را تحسین کنید و شاکر باشیم برای این سرمایه ای که در حاشیه درمان کرونا نصیب استان و مهم‌تر این که تهدید به فرصت تبدیل شده است. یاد شهدای سلامت گرامی باد، خسته نباشید پرچمداران سلامت. این شما و گوشه ای از هزاران...

بهره برداری از بیمارستان های جدید و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به افزایش ظرفیت و تعداد بیمارستان‌های استان، به بهره برداری از بیمارستان های آیت ا... «هاشمی رفسنجانی» شیروان، «امام حسن(ع)» بجنورد و «پورسینا» آشخانه  اشاره کرد و با بیان این که ظرفیت بیمارستان جاجرم از 32  به 64 تختخواب افزایش یافته است، از ارتقای بیمارستان «پورسینا» به 64 تختخواب خبر داد.دکتر «سید احمد هاشمی» به راه اندازی دپارتمان قلب یا مرکز تشخیصی- درمانی قلب که دارای بخش های جراحی قلب و آنژیوگرافی و حدود 34 تختخواب برای بستری است اشاره می کند؛ مرکزی که راه اندازی آن با شیوع کرونا با تاخیر یک ساله مواجه شد اما اکنون با مدیریت بخش خصوصی و تعرفه دولتی در حال ارائه خدمات است. 

وی گفت: یکی از مراکز درمانی که در این مدت به بهره برداری رسیده مرکز درمان ناباروری است که کلینیک و قسمت «آی یو آی» این مرکز در بیمارستان بنت الهدی راه اندازی شده اما برای بخش «آی وی اف» زیرساخت هایی مورد نیاز است. قول داده بودیم که در نیمه اول امسال بهره برداری شود اما با توجه به شرایط جبری و خرید تجهیزات به علت محدودیت های موجود با تاخیر مواجه شد و هفته آینده سعی بر این است که راه اندازی و قبل از عید چند مورد «آی وی اف» انجام شود. وی افزود: بخش نازایی حدود 4 سال به علت مشکلات مالی خوابیده بود که در حال آماده سازی است و ارجاع بیماران به سایر استان ها را کم خواهد کرد زیرا برخی متخصصان دوره هایی را دیده و فوق تخصص گرفته اند.

یکی از اتفاق های خوب دیگری که در حوزه بهداشت و درمان رخ داده، به سازی و توسعه بخش نوزادان و «ان آی سی یو» در بیمارستان بنت الهدی و اضافه شدن 8 تخت «ان آی سی یو» و توسعه بخش روان پزشکی کودکان و نوجوانان با 14 تخت در بیمارستان امام رضا(ع) است. همچنین تخت های «آی سی یو» از 40 به 102 مورد در ایام کرونا افزایش یافت.

به گفته دکتر «هاشمی»، هر تخت «آی سی یو» بین 500 تا 600 میلیون تومان هزینه دارد و حدود 30 میلیارد تومان برای افزایش تخت ها هزینه شده است.راه اندازی کلینیک فشارخون در بیمارستان امام رضا(ع)، اهدای  15 دستگاه دیالیز توسط خیران و وزارتخانه، اختصاص 3 دستگاه سی تی اسکن از تسهیلات بانک جهانی و اهدای یک دستگاه سی تی اسکن برای بیمارستان جاجرم از محل سی تی اسکن های اهدایی کشور ژاپن در ایام کرونا به استان موجب شد وضعیت خراسان شمالی در این زمینه نسبت به جمعیت و بیمارستان هایی که داریم بهتر شود؛ البته خرید دستگاه «ام آر آی» برای شیروان و بجنورد در حال پیگیری است.

تحقق آرزوی راه اندازی اورژانس هوایی

 وی خاطرنشان کرد: اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) وضعیت نا به سامانی داشت که با 25 تخت راه اندازی و سامان دهی شد. همچنین اورژانس هوایی که به آرزویی برای استان تبدیل شده بود، راه اندازی شد و برای انتقال سریع بیماران از نقاط دوردست، صعب العبور و جاده ها به مراکز  تخصصی درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. او به ایجاد 6 پایگاه اورژانس جدید جاده ای و شهری در استان و یک مرکز ارتباطات استانی به سامانه اتوماسیونی عملیاتی و همچنین افتتاح مرکز مدیریت بحران در پردیس دانشگاه علوم پزشکی اشاره کرد.

اجرای بیش از ۵۰ پروژه با مشارکت خیرین

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان درباره مشارکت های مردمی و خیرین سلامت هم اضافه کرد: در کنار اعتبارات اختصاص یافته از سوی دانشگاه علوم پزشکی، بیش از50 پروژه در چند سال گذشته با مشارکت خیران و مجمع خیرین سلامت استان اجرا شده است. سرجمع 24 میلیارد تومان به منظور ساخت مراکز و پایگاه ها اورژانس، خانه ها و پایگاه های بهداشت و مراکز مراقبتی و پانسیون ها هزینه شده است.دکتر «هاشمی» تصریح کرد: با توجه به این که ساکنان روستاهای اطراف شهر برای خدمات به مرکز بهداشت شهرستان مراجعه می کردند در طرح تحول سلامت برای حاشیه شهرهای بجنورد، شیروان و آشخانه مجوز راه اندازی 12 مرکز گرفته و ایجاد شد همچنین در بجنورد 2 مرکز جامع سلامت جدید و 8 پایگاه سلامت در حاشیه شهر راه اندازی شده است. 

آزمایشگاه مولکولی

او با اشاره به ۲ آزمایشگاه مولکولی در بیمارستان های امام رضا(ع) و امام حسن(ع) اظهارکرد: در ایام کرونا با توجه به ضرورت تجهیز و توسعه آزمایشگاه مولکولی، آزمایشگاه مولکولی در بیمارستان امام رضا(ع) تکمیل و به دستگاه پی سی آر مجهز شد و در بیمارستان امام حسن(ع) آزمایشگاه مجهزی را راه اندازی کردیم.

طراحی کیت های مولکولی

او اضافه کرد: کیت های مولکولی استخراج و پی سی آر برای کرونا ویروس توسط همکار هیئت علمی و متخصص آزمایشگاه ما طراحی و ساخته شد و در حال گرفتن تاییدیه از انستیتو پاستور است و اگر تاییدیه بگیریم به منظور تولید برای فروش در کشور اقدام می کنیم. 

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت پزشکان مقیم در ایام شیوع کرونا در بخش ها از جمله آی سی یو اشاره کرد که توانست مرگ و میر بیماران را در ساعات عصر و شب کاهش دهد. دکتر «هاشمی» با بیان این که برای تامین مسکن به منظور استقرار پزشکان و نیروهای طرحی در مراکز شهرستان ها با مشکل پانسیون مواجه بودیم، افزود: 8 پانسیون در شهرستان های بجنورد، شیروان و مانه و سملقان راه اندازی شده است.

پروژه مرکز آموزشی، درمانی، رفاهی روستای باباامان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: پروژه مرکز آموزشی، درمانی، رفاهی روستای باباامان با توجه به مشکلات حقوقی که داشتیم متوقف شده بود، اما چند ماهی است این پروژه را شروع کرده ایم و در آینده ای نزدیک قابل بهره برداری خواهد بود. این مرکز ظرفیت خوبی برای برگزاری کارگاه ها و همایش های استانی، کشوری و بین المللی است و می تواند قدمی بزرگ در ارتقای کمی و کیفی علمی دانشگاه باشد و در کنار آن مرکز جامع سلامت این روستا ساخته می شود.

تولید و توزیع الکل و ماده ضدعفونی کننده

او به تولید و توزیع الکل و ماده ضد عفونی کننده در ایام کرونا با حمایت های دانشگاه علوم پزشکی و صدور 5 مجوز واحد تولید الکل، ماسک و ماده ضد عفونی کننده اشاره و اضافه کرد: نمایشگاه هایی در این زمینه برای آشنایی مردم با کالاهای سلامت محور، مجاز، غیرمجاز و قاچاق برگزار شد.

خرید دستگاه های اکسیژن ساز

از جمله نکات دیگری که دکتر «هاشمی» آن هارا مورد توجه قرار داد، نبود دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان های استان بود که در ایام شیوع کرونا 3 دستگاه اکسیژن ساز برای بیمارستان های امام حسن(ع)، آیت ا... هاشمی و امام علی(ع) خریداری شده و برای بیمارستان جاجرم هم در مرحله خریداری و نصب است، ضمن این که 20 دستگاه ونتیلاتور در بیمارستان های استان توزیع شد.وی  گفت: در حوزه دانشجویی و فرهنگی، آشپزخانه ها صنعتی سازی شد و یک زمین چمن مصنوعی با اعتباراتی که معاونت فرهنگی وزارتخانه اختصاص داد در کنار سالن ولایت جنب بیمارستان امام علی(ع) ساخته شده و آماده بهره برداری است. در بحث آموزش هم آزمایشگاه های شماره 2 دانشکده بهداشت ساخته و تجهیز شد، ضمن این که مرکز آموزش مجازی و آزمون های الکترونیکی در سال قبل راه اندازی شده است.به گفته وی، در بودجه 1400 هم به منظور ساخت خوابگاه در پردیس دانشگاه برای 8 هزار متر اعتبار گذاشته شده و امید است این دانشگاه از بحران خوابگاه خارج شود.دکتر «هاشمی» خاطرنشان کرد: با کمک اعتباراتی که از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اختصاص یافته است مرکز رشد، نوآوری و مرکز بازسازی سلولی و سلول های بنیادی با حدود  2 هزار مترمربع راه اندازی می شود که فاز یک آن مربوط به مرکز رشد و نوآوری است و در آینده ای نزدیک افتتاح می شود و برای مرکز سلول های بنیادی با هدف درمان و استفاده از سلول درمانی در برخی بیماری ها بعد از نوروز سال آینده به سمت تجهیز و تکمیل خواهیم رفت.

کاهش چشمگیر آمار میزان مرگ و میر نوزادان، کودکان و مادران باردار

خبر خوشحال کننده دیگر، این است که طبق گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، آمار میزان مرگ و میر نوزادان، کودکان و مادران باردار به میزان چشمگیری کاهش یافته است. پوشش واکسیناسیون در کشور و استان صد درصد و ۱۵ سال است فلج اطفال ریشه کن شده و بیماری‌هایی مانند دیفتری، آبله و سرخک به حداقل و حدود صفر رسیده است.

هم افزایی بسیار خوب نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر این که نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در 5، 6 ماه قبل بسیار خوب عمل و هم افزایی کردند، گفت:  با توجه به حضور دکتر «پاکمهر» در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، حمایت های خوبی صورت گرفت تا بتوانیم مشکلات دانشگاه را کمتر کنیم.به گفته دکتر «هاشمی» از محل اعتبارات بانک جهانی، دستگاه اکوسونو، یک دستگاه سی تی اسکن و دستگاه سی آر آر تی (دستگاه دیالیز پورتابل پیشرفته که در موارد خاصی استفاده می شود) به استان اختصاص یافت. همچنین با شیوع کرونا تجهیزات آزمایشگاه این ویروس را نداشتیم و از طریق هماهنگی با سرکنسول وقت «گوانگجوی چین» که اهل خراسان شمالی است تجهیزات آزمایشگاهی اولیه از این کشور رسید، ضمن این که تجهیزاتی مانند ماسک، سیپاپ و دستگاه دیالیز را از هلال احمر کشور دریافت کردیم.

منبع خبر: روزنامه خراسان شمالی http://khorasanshomali.khorasannews.com/newspaper/page/20618/1/218538/0

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47344
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید