parcham مهار تورم، رشد تولید
  • 1402/09/27 - 11:05
  • - تعداد بازدید: 163
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZKM2

والدین بهترین الگو برای فرزندان هستند

کارشناس mmt معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه والدین بهتریم الگو برای فرزندان هستند به این سؤال که چگونه الگوی خوبی برای فرزندانمان باشیم پاسخ داد.

به گزارش روابط‌عمومی معاونت بهداشتی، مجید ناصری گفت: نوجوان بیش از هر کسی از والدین الگوبرداری می‌کند، پژوهش‌ها نشان داده است شاید نوجوانان در مورد مدل مو، لباس یا چیزهای کوتاه‌مدت تحت‌تأثیر همسالان خود باشد ما در مورد تصمیم برای امور مهمی چون رشته تحصیلی یا ازدواج، بیشتر تحت‌تأثیر والدین هستند.

وی در پاسخ به این سؤال که نوجوان چه چیزهایی را باید از والدین فرابگیرد نیز گفت: آن‌ها به اطلاعاتی در مورد انتخاب‌ها، مسئولیت‌ها و عواقب مارهای خو نیاز دارند تا در هنگام فشار از آن‌ها استفاده کنند. نوجوان باید برای پذیرش مسئولیت نوجوانی آماده شود.

وی افزود: نوجوان باید بداند که می‌تواند برای درک امور به شما، پشتیبانی، اطلاعات و راهنمایی‌هایتان تکیه کند و نوجوان به راهنمایی شما به‌منظور رسیدگی به اختلاف‌ها و ناامیدی‌ها، خطرات و فشار دیگران نیاز دارد.

همچنین آن ها نیازمند برقراری سالم با دوستان، مدرسه، خانواده و اجتماع هستند، آن هاب اید به عنوان یک فرد مستقل در نظر گرفته شوند، یادتان باشد که نوجوان نیازمند یک برخورد کاملا عادلانه است.

ناصری با بیان اینکه فرزندان مقلدان خوبی هستند و رفتارهای بزرگ‌ترها را دوست دارند، ادامه داد: نوجوانان دوست دارند از بزرگسالان تقلید کنند، بارها شاهد آن بودیم که فرزندانمان در شیوه سخن‌گفتن، لباس پوشیدن، تلفن‌زدن، رانندگی و... از ما تقلید کرده‌اند.

این کارشناس عنوان کرد: هر نوجوانی دوست دارد بزرگسال باشد چرا که بزرگسال بودن به معنای داشتن آزادی و قدرت تصمیم‌گیری مستقل است.

ناصری به این سؤال که آیا تجربه اعتیاد والدین در نقش الگو بودن آن‌ها تأثیر دارد؟ عنوان کرد: در حقیقت والدینی که دارای تجربه اعتیاد هستند به‌خصوص والدینی که مصرف مواد و الکل را در حضور فرزندان خود انجام داده‌اند تأثیر مخربی بر ویژگی الگو بودن خود داشته‌اند.

وی توصیه کرد: در حضور نوجوانان سیگار نکشید و درباره اثرات اعتیادآور نیکوتین با فرزندتان صحبت کنید.

وی خاطرنشان کرد: در مورد تجربه شروع سیگار با آن‌ها صحبت کنید و به این موضوع اشاره کنید که وقتی جوان بودیم فکر می‌کردیم هرگاه اراده کنیم قادر به ترک آن هستیم؛ اما حالا وابسته شده‌ایم و علی‌رغم علاقه به قطع مصرف نمی‌توانیم.

ناصری یادآوری کرد: والدین نباید هیچ‌گاه نکته مثبتی در مورد موادی که سابقه تجربه آن را داشته‌اند یا موادی که تاکنون مصرف نکره‌اند به فرزندانشان بگویند. صحبت در مورد فواید احتمالی مصرف الکل و مواد و سیگار حتی زمانی که تصور می‌کنیم نوجوان صحبت ما را نمی‌شنود نیز مجاز نیست. پس از ترک هیچگاه از خاطره مصرف به‌خوبی یاد نکنید. قبل از اینکه در مورد هرگونه مواد، مصرف یا مضرات آن برای نوجوان صحبت کنید. از آن‌ها بپرسید خودشان چه اطلاعاتی دارند.

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 47923
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید